PH 31/2-3

PH 3½-3 pendel

I samband med Poul Henningsens 120-årsdag den 9 september lanserar Louis Poulsen en ny produkt – PH 3½-3 pendel.

PH 3½-3 pendel är utvecklad efter Poul Henningsens originalritningar från slutet av 1920-talet och början av 1930-talet och utgår från hans välkända treskärmssystem.

Lampan har metallskärmar i färgerna grönt, gult, rött och vitt. Upphänget är silkesmatt brunt och tillverkat i koppar. Alla färger utgår från Poul Henningsens färguniversum och precis som Poul Henningsen själv är lamporna färgstarka!

Som en extra detalj har alla skärmarna en rundad kant som är vitlackerad och bidrar till att framhäva treskärmslampans välkända profil. Det ger en vacker optisk symmetri.

Skärmarna trycksvarvas på Louis Poulsens fabrik i Vejen. En process som utförs av Louis Poulsens egna trycksvarvare. Ett hantverk som få klarar av att utföra nuförtiden.

Även om designen har över 80 år på nacken är lampan både modern och klassisk, vilket gör att den passar bra i många olika inredningsmiljöer. Den uppfattas som en charmerande, rustik, funktionell och opretentiös lampa. Men den är så mycket mer än så.

PH 3½-3 pendel är ett stycke dansk designhistoria inom belysning. Den sprider ett vackert funktionellt och dekorativt ljus och ger all inredning ett extra lyft med sin blotta närvaro, både tänd och släckt. Den är lika vacker för sig själv som i kombination med andra armaturer. 

Poul Henningsens design är tidlös. Helt nyligen gick en journalist så långt att han kallade hans design odödlig! I vilket fall som helst vågar vi lova att PH 3½-3 pendeln kommer att inspirera till många olika inredningar även om 10, 20, 30 ... år.

Poul Henningsen kallades ljuskonstnären och som svar på detta sa han: ”Om man skapar konst är man konstnär – bra eller dålig. Och att belysa ett rum är konst!”

Idag säljs Poul Henningsens lampor i många exemplar över hela världen – ”lampkonst” eller ej!

PH 3½-3 pendel har metallskärmar och finns i färgerna grönt, gult, rött och vitt. Alla med vit rundad kant. Upphänget är i silkesmatt brunt och tillverkat i koppar. Skärmhållaren och skruvarna är tillverkade i förkopprad mässing för att säkerställa tillräcklig styrka. Levereras med E27-sockel, som gör att man kan använda LED, energiglödlampor och halogenljuskällor. Max. 100 W Rek. butikspris 6 545 kr.

Energiklass: A+ - E

Lanseras under hösten 2014. Visas hos LIGHT ART.

www.louispoulsen.com

2014-11-13


LIGHTART

ÖPPETTIDER

TELEFON

MAIL

Mölndalsvägen 40-42

Tisdag - fredag 11.00 - 18.00

031 180 140

info@lightart.se

412 63 Göteborg

Lördag 11.00 - 15. 00

© Copyright LIGHT ART 2011